lauantai 9. helmikuuta 2013

Muuttovalmistelut aloitettu

Ihan kaikki ei tässä Huvikumpu-projektissa ole mennyt kuin elokuvissa... monenlaisten tapahtumien johdosta muuttopäiväksi on sovittu se viimeinen, joka itselleni onnistuu eli 28.2.. Päivä on torstai, joten on jokseenkin haasteellista saada ystäviä muuttoavuksi. Pojatkin etsivät itselleen töitä, joten heidänkään varaansa en voi 100%:sesti laskea. Päädyin siis tänään lähettämään tusinan verran muuttotarjouspyyntöjä. Toivottavasti en ole niiden kanssa totaalisen myöhässä...

Koska muuttopäivä on viikolla, pitää tavaramäärä ihmisineen saada siirtymään paikasta toiseen yhden päivän aikana. Lisäksi tuolle samalle päivälle sattuu vielä kaupatkin, joten eipä tarvitse miettiä, mitä päivän aikana tekisi :-)

Olen aikatauluttanut päivän mielessäni näin:
- keskiviikkoiltana pitää kaiken mahdollisen olla pakattuna ja valmiina lähtöön.
- torstaina muuttoauto tulee klo 8 - 9 (riippuen siitä, kuinka kauan muuttofirman ihmiset arvioivat tavaroiden siirron asunnosta autoon kestävän)
- puolen päivän aikaan kaiken pitäisi olla valmiina autossa
- muuttofirman pojat pitänevät ruokataukonsa tässä välissä
- ajo Tervakoskelle kuorma-autolla kestänee n. 1½ tuntia
- auto on Tervakoskella kahden maissa.
- tavaroiden purku uuteen kotiin ottaa varmasti muutaman tunnin, joten uskoisin huonekalujen / laatikoiden olevan oikeissa huoneissa viimeistään viideltä. Sitten ei tarvitsekaan "enää" kuin siivota koko huusholli ja löytää tavaroille omat paikkansa.

Koitan saada avaimet Huvikumpuun viimeistään puolen päivän aikaan. Jos se onnistun, voimme järjestää asian niin, että minä jään tänne espoon päähän katsomaan, että huoneisto jää siistiin kuntoon ja vanhempani pääsevät etukäteen Huvikumpuun suojaamaan lattiat. Emmehän voi olettaa, että muuttomiehet riisuvat kenkänsä joka kerralla sisään tullessaan. Jos saan avaimet vasta kahdelta, pitänee suojata lattiat matoilla, jotka levittää nopeasti ja joita ei tarvitse sen enempää kiinnittää lattiaan.

Jokaiseen laatikkoon pitää merkata tulevan kodin huone. Muuttomiehille selvitetään, mikä huone on mikäkin. Varsinkin isot tavarat, jotka menevät yläkertaan, pitää olla hyvin merkattuja, jotta muuttomiehet ymmärtävät viedä ne ylös. Itselleni suurien tavaroiden siirtäminen kerrosten välillä myöhemmin on hankalaa. Pitäisiköhän tulostaa valmiita lappuja, jotka on sitten laatikoita pakattaessa helppo kiinnittää laatikoihin.  Riittäisiköhän, jos merkkaa laatikkoon kerroksen, huoneen ja tiedon, jos laatikossa on jotain särkyvää?

Pojat kävivät tänään hakemassa kaupasta kuplamuovia, aaltopahvia, pakkausteippiä ja jätesäkkejä. Minulla ei ole varsinaista kirjahyllyä vaan senkki ja muutama korkeampi kaappi. Nämä kaapit olivat jo ostettaessa koottuina, joten niitä ei voi muutonkaan yhteydessä purkaa. Ne pitää siis tyhjentää ja suojata jollain nerokkaalla tavalla. Saa nähdä, kuinka mielikuvituksellista on meidän pakkaaminen :-)

Kaikkea ei kuitenkaan pakata, vaan viedään minun ja isäni autoilla varovaisesti. Minulla ei ole montaakaan taulua, mutta en viitsisi käydä niitä pakkaamaan, joten vien ne itse omalla autolla. Samoin kameratarpeet liikkuvat minun mukanani. Isän autossa menevät ainakin ruokatarvikkeet ja pakasteet. Lamppuja pakkaamme varmasti sekä omaan että isäni autoon. 

Nyt kun on päässyt vauhtiin muuton valmisteluissa, on olokin selkeämpi eikä muutto vello mustina pilvinä pään yläpuolella. Kuukauden päästä olen jo asunut viikon uudessa kodissani ja aloittanut lomani Venetsiassa! Tuskin maltan odottaa :-)

4 kommenttia:

 1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kaikkea voi kuitenkin sattua. Muutimme kerran ja huomasimme, että paperi, jolla opiseskelija-asunnnon avain piti klo 12 mennessä lunastaa, oli jäänyt vanhaan kämppään. Ajoimme "pikkasen" ylinopeutta ja olimme 11.55 avainta hakemassa : D

  Minun mielestäni tylsintä ja haikeinta on vanhan, tyhjän kodin siivoaminen.

  Sinulla on kaunis talo. Onnea muuttoon : )

  VastaaPoista
 2. Onneksi suunnittelua helpottaa netistä löytyvät muuttajan muistilistat. Niistä saa kerättyä oman prikkilistansa muuttoa varten.

  Olen samaa mieltä, että vanhan asunnon siivous on muuton tylsin vaihe. Tässä muutossa minulla on sen verran kiirus, että en varmasti ehdi jäädä haikailemaan :-)

  Aloitin eilen pakkaamisen ja kävin ensimmäisenä läpi tärkeitä papereita sisältävät laatikot. Ja sieltähän se elämän kulku löytyikin: omista todistuksista ylioppilaskuviin, hääkuvista neuvolakortteihin, eropapereista poikien todistuksiin. Lisäksi kauppakirjat tähänastisista asunto- ja autokaupoista. Koko päivä meni papereita lajitellessa ja "elämää" paketoidessa. Mieleen tuli mukavia muistoja ja ikäviä aikoja... ja vasta on läpikäytynä 6 laatikkoa koko omaisuudesta. Ihan kaikkea en varmasti ehdi käydä läpi samalla järjestelmällisyydellä, mutta nyt voi jo todeta, että edessä on mielenkiintoiset viikot :-)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitokset Desiree! Tänään selvisi, että saan avaimet jo kymmeneltä, joten se helpottaa päivän työtä huomattavasti. Vanhempani ehtivät laittaa vähän paikkoja kuntoon ennen muuttokuorman saapumista.

   Poista