sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Melkein valmista

Muutosta on nyt kuukauden päivät ja vihdoin pääsemme kulkemaan kodissa erilaisten pussukoiden välissä kiemurtelematta. Iso kiitos menee äidilleni, joka on ollut kahtena viikonvaihteena järjestämässä ja siivoamassa paikkoja. Isääni saan kiittää siitä, että auringon laskettuakin täällä on valoa :-)

Asunto luovutettiin meille aikamoisen siivottomassa kunnossa. Olin itse Espoon päässä tekemässä muuttoa (joka sekään ei mennyt kovin sujuvasti ...), kun vanhempani tulivat uuteen kotiini laittamaan paikkoja kuntoon. Muutto piti hoitaa yhden päivän aikana ja samaan päivään mahdutettiin vielä asuntokauppan tekokin. Siinä oli kaikille osapuolille riittävä määrä tekemistä ja muutaman kerran tuli mieleen, kuinka olisimme saaneet muuton tehtyä ilman Reeniltä tilattuja ammattilaisia.

Tavarat saatiin kuin saatiinkin mahtumaan isoon pakettiautoon, jonka olimme muuttoon varanneet. Tavaraa oli paljon, mutta onneksi täällä päässä on enemmän tilaa. Ison avun tuo autotalli, jonne on nyt säilötty kaikki se, mitä emme jokapäiväisessä elämässä tarvitse.

Asetuimme kaikki kolme ainakin nyt aluksi asumaan tänne maalle. Pojista toinen lähtee varmasti aika pian omille teilleen takaisin pääkaupunkiseudun hulinaan, joten hänen paikkansa on nyt tässä olohuoneessa. Itselleni on yläkerrassa suuri makuuhuone ja toiselle pojalle (tyttöystävänsä kanssa) on varattu ruusuhuone... Oikein soma pieni huone, jonka perällä on vielä vaatehuonekin säilytystä varten.

Vanhat huonekaluni sopivat hyvin talon värimaailmaan ja tyyliin, joten ne ovat asettuneet paikoilleen suht vaivattomasti. Äidiltä sain räsymatot, joita olen ripotellut ympäri huushollia. Jonkun vanhan mattoni jouduin vielä laittamaan lattialle, mutta eiköhän mökkikauden alku tämänkin "virheen" korjaa.... mökillä mattoja on säilytyksessä lisää, joten valinnanvaraa riittää! Ihanan hyvin sopivat räsymatot tällaiseen taloon :-)

Kuisti on vielä siivoamatta ja laittamatta, mutta sen järjestämisen jätän keväämmälle, kun tarkenen siivoushommia paremmin tehdä.  

Naapurit tuntuvat mukavilta ja ympäristö rauhalliselta. Palveluita on saanut jonkin verran etsiä, mutta kun uskaltaa suunsa avata, saa yleensä hyvin apua. Väittävät hämäläisiä hitaiksi, mutta minä en ole sellaista huomannut. Ihan ovat sopivan oloista porukkaa!

Työmatka Riihimäkeen sujuu joustavasti. Matka-aika pysyy samana, menee töihin sitten mihin aikaan hyvänsä. Jonain aamuna olen joutunut odottamaan liikenneympyrässä toista autoa ja joskus jään punaisiin valoihin. Hämäläiseen ruuhkaankin olen joutunut. Siinä oli 4 autoa minun edessäni :-) Tuntuu niin ihanalta ajaa aamulla auringon paistaessa tyhjää tietä töihin päin tietäen, että työmatka kestää sen 15 minuuttia. Aina.  

Aurinko tuntuu paistavan joka päivä ja valon määrä senkun lisääntyy. Nyt tuntuu hienolta, kun tavarat on paikoillaan ja voi alkaa rauhassa odottamaan kevättä. Hienoa nähdä, mitä aikaisemmat asukkaat ovat maahan piilottaneet. Ensimmäinen vuosi menee varmasti katsellessa ja ihmetellessä, syksyllä voi sitten tehdä suunnitelmia tulevaa kevättä varten.

Enpä olisi vuosi sitten uskonut, että elämäni muuttuu vuodessa näin totaalisesti! Jokainen askel vie elämää oikeaan suuntaan ja tästä on hyvä jatkaa kohti uusia tuulia :-)

4 kommenttia:

 1. Talo näyttää isolta : ) Muutto on varmasti ollut rasittavakin kokemus. Onnea nyt uuteen kotiin. Odotamme mielenkiinnolla, mitä kivaa sieltä ulkoa löytyy kesän tullen : )

  VastaaPoista
 2. Talo onkin iso, mutta mielestäni kolmelle perheelle aika passeli. Minun päätyni on tuo kuvassa vasemmalla puolella näkyvä. Päädyssä näkyy kuisti ja alakerrassa keittiön ikkuna. Sitten alkaakin jo naapurin puoli. Yläkerran ikkunoista kaksi on minun kodistani: vasemmanpuoleinen on vessan ikkuna ja keskimmäinen, puun takana katon kiilassa oleva ikkuna sen söpön ruusuhuoneen ikkuna. Kuistin yläpuolella on ison makuuhuoneen ikkuna ja pihan puolella olohuoneen ikkuna.

  Tuntuu hyvältä, että lähellä on ihmisiä, joihin voi hädän hetkellä nojata.

  VastaaPoista
 3. Harvinaisen kaunis miljöö : ) Onhan se hyvä, että on turva lähellä!

  VastaaPoista
 4. Hei! Olisi kiva kuulla, miten maalle asettuminen on sujunut :) Toivottavasti palailet jossain vaiheessa! Aurinkoisia ja leppoisia kesäpäiviä sinne :)

  VastaaPoista