lauantai 5. tammikuuta 2013

Lattiat

Vaikka olenkin päättänyt, että teen remonttia Huvikumpuun vasta sitten, kun olen tutustunut uuteen kotiini kunnolla, taidan kuitenkin maalata lattiat alakerrasta ennenkuin kannan tavaroitani sisään. Näin se on kuitenkin kaikista helpoin tehdä.

Lattiat on parketilla, josta myyjä sanoi, että ne voidaan vielä kertaalleen hioa ja lakata. Tikkurilan maalausneuvontasivuilla kerrotaan, että lakatun parketin voi maalata, kunhan ensin hioo lakan karheaksi ja paikkaa mahdolliset kolot, joita parkettiin on päässyt syntymään. Mitään suurta hiomis ja lakkaamisoperaatiota ei siis tarvita, käsin karhentaminen riittää. Väriksi haluan saman, mitä talon kuistilla jo nyt on. Se on suunnilleen Tikkurilan lattiamaali numero 2105.

Tämä on kuitenkin väliaikaisratkaisu ennenkuin saan hankittua ihan oikean harmaan puulattian. Se tapahtuu sitten, kun tiedän, mitä kaikkea muuta haluan uudelle kodilleni tehdä.  

Äitini on kutonut elämänsä aikana isot määrät erilaisia räsymattoja ja minä pääsen nyt valitsemaan varastosta Huvikumpuun sopivia mattoja :-) Keittiöön on ainakin ehdottomasti saatava räsymatot! Olohuoneen sisustuksesta en ole vielä ihan selvillä, mutta tässä vaiheessa tuntuu, että sinnekin räsymatot sopisivat oikein hyvin. Yläkerrassa on 2 makuuhuonetta ja varsinkin käytävä, jotka suorastaan huutavat räsymattoja suojakseen. Siellä lattiaa ei voi maalata, koska se on laminaattia ja pitänee uudistaa puulattiaksi ennenkuin saan siitä harmaata.

Pientä pintaremonttia teen siis kuitenkin ennen muuttoa :-)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti