maanantai 22. lokakuuta 2012

Remonttisuunnitelmia

Myyjältä tuli vastatarjous, joten vääntö hinnasta jatkuu. Mietin yön yli ja katson aamulla, miltä tuntuu. Voin korottaa vielä jonkin verran tarjoustani ja ehdottoman ylärajankin olen miettinyt.

Asunto on suht hyvässä kunnossa, vain muutamia kohtia on ehdottomasti remontoitava ennen sisään muuttoa:
- kuistilla on seinän alaosa siniseksi maalattu, joten sille pitää tehdä jotain.
- yläkerrassa alkovin oven karmit eivät ole kunnossa, joten ne pitää uusia
- yläkerran vessan siniseksi maalattu seinä saa päälleen uuden maalin
Siinähän ne pakolliset olikin

Ja sitten ne mieliteot, jos vain rahaa piisaa
Olohuone:
- yhden seinän tapetointi
- lattian hionta ja maalaus
Keittiö:
- lattian hionta ja maalaus
- kaapiston uusiminen (sisältää vesipisteen alapuolisen suojauksen vedeltä)
- puolipaneelin purku ja seinien tapetointi
- jääviileäkaappi ja pakastin
Portaat
- seinäpaneelin maalaus
- askelmien maalaus
Iso makuuhuone
- takaseinän tapetointi
Alkoovi
- oven karmien uusiminen
- lattian tasoitus makuuhuoneen lattian tasalle
Yläkerran vessa
- laatoitus (vesieristys?)

Ostolistalla on vielä uusi televisio ja yksi pikkuinen objektiivi :-)

Hintaero pakollisten ja harkinnanvaraisten remontointikohteiden välillä on huomattava. Tiedän, että pystyn asumaan huoneistossa, vaikka en tekisi siellä yhtään mitään. Mutta...
... itseni tuntien tiedän, että ei mene kuin muutama vuosi, kun mieleni tekee käydä korjailemaan paikkoja mieleisekseni.

Asunnon pohjapiirros näyttää tältä:

Pohjapiirroksen avulla saa käsityksen huoneiston sijoittelusta. Kuistin kautta (yllättäen) tullaan sisään. Kuistille johtavat portaat, jotka ovat talonedessä maalattua puuta, mutta alempana kiveä. Autotalli on olohuoneen alla ja kiviportaat johtavat ylös kuistin vierustaa pitkin. Kiviportaat ovat 100 vuotta vanhat ja sen mukaisessa kunnossa, mutta niille ei tarvitse tehdä mitään. Yksi kivistä on lohjennut, mutta hyvin ovat portaat vielä paikoillaan. Kuistille johtavien puuportaiden maali on kulunut, mutta se ei mielestäni haittaa. Vesisateella maalattu porras tuntui liukkaalta, joten jotain voisi portaalle tehdä.

Kuisti on siis hyvässä kunnossa. Ikkunoiden alapuolinen seinä on maalattu jostain syystä siniseksi eikä se miellytä ainakaan minun silmääni. Sininen maali pitänee poistaa ja korvata muun seinänä väsyisellä valkoisella. Kuistin voisin sisustaa nykyisillä parvekekalusteillani. Sohvakin voi olla kuistilla, mikäli se sinne mahtuu (todennäköisesti mahtuu). Kuistin lattia on portaiden tapaan kulunut, mutta tässäkään kuluneisuus ei haittaa, se tuo vanhahtavaa tunnelmaa sisääntuloon. Seinälle voisi kiinnittää jonkinlaisen naulakon, jossa säilyttää pikaisen ulkonakäynnin varalta jotain nuttua. Kuistille olisi ajan myötä mukava saada jonkinlaiset kevyet verhot sekä ikkunoihin roikkuvia koristeita (valoja, lasimaalauksia jne?)

Eteisessä on lattialla laatat ja laatan alla lattialämmitys. Se tuntui mukavalta jalkojen alla sateesta tullessamme. Vaatenaulakko on eteisen syvennyksessä ja siihen voisi olla hienoa saada eteen jonkinlainen ovi. Vielä en tiedä, pidänkö kenkiä kuistilla vai sisällä, varmasti riippuu vähän ulkolämpötilasta... Eteisen seinät eivät ole jääneet mieleen, joten mitään ihmeellistä korjattavaa niissä ei varastikaan ole?

Kylpyhuoneessa kaikki näyttää äkkiä katsottuna hyvältä. Lavuaari on kuitenkin haljennut, joten se pitänee jollain aikataululla vaihtaa. Helppoa on, mikäli pärjään lavuaarin vaihdolla, hankalampaa on vaihtaa lavuaarin alla oleva kaapistokin.

Olohuoneessa on mukavanlämpöiset, keltaiset seinät. Keittiön vastaisen seinän voisi tapetoida ja tarkistaa, että seinän sävy vastaa tapetin keltaista sävyä. Mikäli ei vastaa, pitänee seinät vetää kertaalleen oikealla sävyllä. Sävykartta on valittava Tikkurilan Kaunis koti -väriehdotuksista. Olohuoneen lattia on parketilla ja siinä on jokunen raapeuma. Lattian voisi hioa ja nämä isoimmat raapeumat paikata. Päälle haluaisin vedettävän harmaamaali. Listat on olohuoneessa hyvät, niille ei tarvitse tehdä mitään.

Keittiössä työtä on kaikista eniten. Seiniltä ottaisin ensimmäiseksi puolipaneelin ja vanhat tapetit pois. Listat vaativat uusimista. Kaapistoissa saattaa päästä ovien uusimisella, mutta epäilen sen olevan liian positiivinen ajatus. Jääviileäkaappi ja pakastin pitää hankkia, vanha astianpesukone näyttäisi näillä näkymin toimivalta. Uuni ja liesi tulee tarkistaa ja jos muu keittiö uusitaan, uusin samalla varmasti myös nämä. Tasona keittiössä on kivitaso, jonka tilalle haluaisin täyspuutason. Tiedä sitten, onko järkevää vaihtaa hyvä taso uuteen vain siksi, että toisenlainen meillyttää enemmän? Kaapiston alle vesipisteiden kohdalle pitää laittaa jonkinlainen kaukalo mahdollisesti vuotavalle vedelle. Keittiön lattia on hiottava ja maalattava samalla kun olohuoneen lattia laitetaan.

Alakerran kunnostaminen olikin siinä....

Portaat haluaisin maalata harmaiksi (kuten alakerran lattiat) ja paneelin seinässä valkoiseksi. Hienointa olisi, jos saisin uusittua seinän vanhalla kapealla seinäpaneelilla, mutta se haave taitaa jäädä tällä kerralla toteutumatta. Koitan ainakin aluksi pärjätä maalatulla paneelilla.

Yläkerran vessa on vielä arvoitus. En tiedä, onko siinä vesieristystä ollenkaan, vaikka pyykinpesukone on siellä. Vessasta pitää ainakin poistaa sininen puolipaneeli. Mitä sen tilalle tulee, on vielä arvoitus. Vessan lattia taisi olla muovimattoa, joten arvoitus pitänee ratkaista ennenkuin kannan pyykinpesukoneeni vessan nurkkaa...

Yläaulassa riittää, kun maalaa puolipaneelin valkoiseksi.

Pienessä makuuhuoneessa ja vaatehuoneessa ei näillä näkymin ole mitään laittamista.

Ison makuuhuoneen takaseinä on tapetoitava uudelleen ja alkovin oven karmit tulee uusia. Alkovin puolen lattia tuntui olevan vähän matalammalla kuin huoneen puoli, joten täytynee katsoa, mitä sille voidaan tehdä. Alkovi voi muuten jäädä nykytilaansa, koska todennäköisesti sitä jatkossa käytetään vaatehuoneena.

Nyt pitäisi vain saada kaupat siihen pisteeseen, että raha-asiat saisi selväksi ja remontin suunnittelu voisi jatkua. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti